Friss hírek

Mitől másak a NoRisk-Lavoro cipőink a többitől?

Sokszor hallhatjátok üzleteinkben, hogy a NoRisk, Lavoro védőcipőinknél hangsúlyozzuk, hogy a cipő még idomulni fog a lábhoz. De miért mondjuk ezt?  A speciális rétegrendnek köszönhetően ez a jó tulajdonság nem megtévesztés, ugyanis más gyártóval ellentétben egy vastag parafaréteggel bővítik a rétegrendet.

 

Nézzük meg, hogyan is épülnek fel a rétegek kívülről, a cipő belsejébe haladva a No Risk illetve Lavoro védőcipőknél:

  1. Dupla sűrűségű poliuretán (PU), vagy termoplasztik poliuretán (TPU) a talp legkülső rétege, mely nem ragasztással, hanem speciális öntési technológiával kerül a védőcipőre. Ennek az eljárásnak köszönhetően a talp biztosan nem fog leválni ellentétben a ragasztással rögzített társaiktól. Ez a réteg olajálló, csúszásmentes és antisztatikus.
  2. Injektált habosított középréteg, mely biztosítja a rugalmasságot, és az előírtnál 3X jobb energiaelnyelést biztosít.
  3. Clima Cork System* (CCS) talpbetét, mely a parafaréteget takarja. Ez az a réteg, ami viseléskor felveszi a talp formáját és egy természetes környezetet biztosít. Remek hőmérsékletszabályozó, ami segít fenntartani a megfelelő hőmérsékletet a cipő belsejében, és elősegíti a lábujjak természetes alkalmazkodását ugyanakkor extra kényelmet biztosít.
  4. Kevlár átszúrásvédelem, mely 70%-kal könnyebb, 90%-kal hajlékonyabb, 18%-kal nagyobb felületen biztosít védelmet, ugyanakkor nem hűti a lábat az acél átszúrásvédelemmel ellentétben. Búcsút mondhatsz tehát a fázó lábnak.
  5. Kivehető/cserélhető talpbetét haránt és saroktartó tervezéssel, a láb első felén található szellőzőnyílásokkal mely kivételesnek számít a munkavédelmi cipők között.

A fentiekben felsorolt 5 réteg gondoskodik a viselője kényelméről és biztonságáról. Ez a fajta gyártás a piacon egyedülálló és páratlan. A NO RISK, Lavoro védőcipők 100%-ban portugál gyártásúak. Az egyedi gyártástechnikának köszönhetően a reklamációs arány kevesebb mint 1%. A minőség tehát garantált!

 

 

*Egy kis érdekesség: A Clima Cork System (parafa) gyártása és megőrzése hétköznapjainkban környezetvédelmi szempontból is megfelelnek, ugyanis a fa kérgéből, a parafa tölgyből, pontosabban a fa törzsének külső rétegéből nyert anyag, amelyről időszakonként eltávolítják anélkül, hogy a fát károsítaná. Általában 9-12 évente (a tölgytől függően). A parafa szüret megfelelően képzett szakemberekkel zajlik nyáron, amikor a fa a legkevésbé érzékeny a károkra. Először két vágást végeznek a fán. Az első vízszintes a fa kerületén, amit a fa kerületének háromszoros magasságában ejtenek.  Aztán néhány függőleges vágást csinálnak. Ez az a pont, amikor a szüretelőknek a legnagyobb erőt kell használni, ugyanakkor gyengéden is bánni a fával. A balta nyelével a függőleges metszésen feszítik el a kérget (parafát) a fa törzsétől. A leszedett parafát rétegesen halmokba rakják, és hagyják megszáradni, majd elszállítják feldolgozásra. Ezen technika alkalmazása életben tartja a fákat és a környezetét is. Azt mondják, a parafa termelés az egyik legjobb környezetbaráti és újrahasznosítható termés a bolygón. A parafa termelése a fát úgymond meztelené, és csupasszá változtat, amely Spanyolország és Portugália tájainak és részét egyedivé, különlegessé varázsol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük