Friss hírek

6+1 tanács hogyan próbálj munkavédelmi bakancsot, hogy megtaláld életed legkényelmesebb cipőjét?

Hogyan próbálj munkavédelmi bakancsot, hogy megtaláld életed legkényelmesebb cipőjét?

Előző cikkünkben már átnéztük milyen szempontok szerint dönts a munkavédelmi cipő választásakor a munkakörökhöz mérten. Mostani cikkemben elárulom azokat a praktikákat, amiket feltétlenül vizsgálj meg a védőcipők próbálásakor, hogy 10 óra munkában eltöltött idő után is megfelelően kényelmes legyen.Biztosan hallottátok már a két ballábas kifejezést, és már illettetek is valakit ezzel. Ezt a jelzőt 1818-ig nem tudták senkire sem használni ugyanis, csak akkor találták ki, hogy legyen jobblábas cipő is. Egészen addig nem volt jobb- illetve ballábas kialakítás. Így tehát mindkettő ugyan olyan kialakítású volt.  Gondolhatjátok, hogy akkoriban mennyire lehettek ezek kényelmesek.Huhh, én bele sem merek gondolni. Napjainkban szerencsére ez már merőben másképp van. Millió típus áll rendelkezésünkre, hogy mindenki kiválaszthassa a legkényelmesebbet a saját igényeinek megfelelően.

De mi a helyzet a munkavédelmi bakancsoknál? Tényleg bele kellene törődni, hogy az összes merev, kényelmetlen és egy szükséges rossz amit napról napra viselnünk kell? A válaszom az, hogy NEM! Pár apró odafigyeléssel a védelemmel ellátott cipők között is megtalálhatod a legtökéletesebbet. Az a helyzet a komolyabb árkategóriájú munkavédelmi cipők már kényelmesebbek is mint egy utca cipő. Ennek nagyon sok technológiai oka van, ezekről a későbbiekben részletesebben fogunk írni.

Nah, de mik is azok a praktikák amikre jó, ha odafigyelünk?

  1. Elsőnek mindig kifűzött állapotban lépj a védőcipőbe. Figyeld meg, hogy az orrbetét belső felületéhez biztosan ne érjen hozzá a lábad. Sem oldalt, sem felül, sem pedig elöl. Ha elöl hozzáér akkor biztosan nagyobb méret kell. Ha oldalt ér hozzá, akkor Neked ez a típus keskenynek bizonyul és egy szélesebb kaplis típust kell megnézned. /gyártókon és típusokon belül is eltérhetnek a lábujjvédő kapli méretek/

 

  1. Ha nem ér hozzá az orrbetéthez a lábad, akkor told előre, hogy éppen hozzáérjen az orrbetéthez. Ekkor dugd be a mutatóujjad a sarkad után a cipőbe. Egy szűk ujjnyi helynek kell pluszban lennie. Ennél nem jó sem több, sem kevesebb. /érdemes még beleszámolni, hogy vastag vagy vékony zokni van e rajtunk, illetve ha reggel próbálunk cipőt, akkor nap végére terül még egy fél számot a lábunk/

 

  1. Ha a szűk ujjnyi hely is megvan, akkor fűzd be rendesen a munkacipőt. A lábad pont annyival fog hátra csúszni, hogy a szűk ujjnyi hely az orrbetét és a lábujjaid közé fog esni és így elkerülöd, hogy nap végére se kezdjen nyomni. Állj föl és terled meg a teljes testsúlyoddal a cipőt.

 

  1. A befűzött cipőben sétálgass! Fontos, hogy ne lötyögjön sarokban! Ha laza annak ellenére, hogy az előzőekben felsorolt pontoknak megfelel, akkor az a konstrukció valószínűleg bő, későbbiekben az sem lesz jó mert a lábadat is kikezdi plusz a cipő is kikopik belül, így saját hibáján kívül idő előtt tönkremegy. Ha egy picit nyom elől, és csak az egyik lábadnál mert az az erősebb, az is bukó- NEM FOG KITÁGULNI!  1 nap 1 zokni lesz, mert folyamatosan ki fogja dörzsölni. Guggolásnál is kell egy kis tér, vastagabb zokni miatt is és terül is a talpad nap végére.

 

  1. Guggolj le, úgy is nézd meg hogy nem vág-e az orrbetét hajlásban.

 

  1. Ha mindezeknek megfelel, akkor tölts el benne pár percet és nézz szét az üzletben. Ha hagysz időt magadnak, biztos lehetsz benne, hogy valóban hosszútávra választasz cipőt magadnak. El sem hinnéd pár perc séta után mennyi fogod érezni, hogy jól érzed magad benne vagy nagyon nem rád gyártották az adott modellt. /ha nagyon tetszik az adott darab, de egy „fura itt-ott” akkor van hogy megpróbálunk egy ugyan olyan méretűt ugyan abból a cipőből és az tökéletes lesz/

 

+ gratisz – Próbálj föl minél többet, mert  annál több viszonyítási pontod lesz egymáshoz képest és ne sajnáld erre az időd! Egy kényelmetlen cipő elrontja az egész napod és hosszú távon az            egészségedet is.

Tehát próbálásra fel, és találjátok meg kedvenceteket!

Budapesti munkaruha üzleteinkben, akár szombaton is több mint 100 féle védőbakancsot és védőcipőt próbálhattok föl kedvetekre:D

Amennyiben tetszett, vagy bármilyen észrevételetek van kérlek írjátok meg nekünk! Én pedig várlak titeket a következő cikkemben, ahol azt fogom boncolgatni, hogy mi történik akkor, ha rossz cipőt viselsz, és az milyen egészségügyi gondokat tud okozni a későbbiekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük