Friss hírek

Hogyan válassz megfelelő munkavédelmi cipőt? Milyen szempontokra jó, ha odafigyelsz?

Hogyan válassz megfelelő munkavédelmi cipőt? Milyen szempontokra jó, ha odafigyelsz?

 

Biztosan eleged van, hogy a saját munkakörödhöz egyszerűen nem találsz olyan védőcipőt, ami végül tartós és kényelmes is egyben. Akármennyibe is kerül mindig vagy hamar elkopik, elszakad, vagy rettentően kényelmetlen és alig várod nap végére, hogy ledobd magadról.

Hogy segítsünk Neked, most összeírtukmik az elsődleges szempontok, amikre jó ha odafigyelsz:

  1. Az első és legfontosabb, hogy találj egy olyan üzletet, ahol minél több terméket meg tudsz próbálni. Ahány cipő, annyi formai különbség kívül-belül egyaránt!
  2. Gondold át, milyen munkát végzel és mik az azzal járó sérülési lehetőségek. Például: Burkolóként sose válassz olyan terméket, aminek nincs az orránál kopásálló megerősítés!Ha nincs megerősítés, pár nap után el fog kopni a felsőrésze.Ezeknek az átgondolásában egy megfelelő szaküzletben kapsz segítséget, mert elsőként hangzik el a kérdés, hogy „Milyen munkakörhöz keresed a védőcipőt?”Az értékesítővel közösen zárjátok ki azokat, amik nem megfelelőek az adott munkakörre. Ha ez a kérdés nem hangzik el, érdemes elgondolkodni valóban szakszerű segítséget kapsz-e.
  3. Ha leszűkítettétek, és kizártátok a palettából azokat abvédőcipőket, amik a munkád miatt semmiképpen nem jöhetnek szóba, akkor a megmaradt típusokat próbáld végig!
  4. Nagyon fontos, hogy a próbákra szánj elég időt! Nincs olyan munkavédelmi bakancs vagy munkacipő, ami mindenkinek kényelmes lenne, így sajnos senki nem tud olyan JOKER terméket ajánlani, ami biztosan jó Neked.
  5. Próba során alaposan figyeld meg, hogy a kialakítása valóban kényelmes-e, illetve nem nyom-e valahol. Ne feledd! Nem utcai cipők, így biztosan nem fognak tágulni!
  6. Ha úgy érzed, hogy megtaláltad a legkényelmesebbet, tölts el benne pár percet. Addig néz szét benne az üzletben. Pár perc elteltével a lábad meg fogja súgni számodra, hogy hosszútávon jó lesz vagy sem.

Ha ezeket a szempontokat végig gondolva választasz legközelebb, biztosan megtalálod a tökéletes darabot. Amennyiben továbbra is bizonytalan vagy a választással kapcsolatban, várunk szeretettel üzletünkben! Kollégáink készséggel segítenek, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet!

Ha tetszett ez a cikk,tarts velem a következőben is, amiben elmerülünk, mire is figyelj oda egy munkavédelmi bakancs próbálásakor, és beavatlak mik azok a praktikák, amiket feltétlenül ellenőrizz, ha meg szeretnéd találni életed legkényelmesebb cipőjét, amiben a fellegekben fogsz járni egész nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük