Friss hírek

5 tévhit a védőcipőkkel kapcsolatban

Mi jut legelsőnek az eszedbe egy munkavédelmi cipő viselése kapcsán? Sajnos valószínűleg még mindig az, hogy nehéz, kényelmetlen, merev, hideg a talpa, az orrbetét itt-ott mindig nyom és ráadásul csúnya is. Egy szükséges rossz, amit bár ne lenne kötelező viselni.

Van egy jó hírem! A fejlett technológiának köszönhetően és a jelenleg kapható védőcipőknél ezek a tényezők már csak téveszmék, ugyanis jelenleg a munkavédelmi cipők sokszor kényelmesebbek az utcai viselésre szánt népszerű üzletekben kapható cipőknél.

De miért is mondom ezt? Megfigyelve az utcai cipők választékát, bizony nagyon le vannak maradva, mint alapanyagban, mint technológiában és minőségben is a munkavédelmi cipőktől. A védőcipők gyártásában folyamatos fejlesztések, újítások lelhetők fel, hogy fokozzák a kényelmet, ugyanakkor teljes védelmet nyújtsanak különféle munkahelyzetekben fellépő összes veszély ellen. Az utcai cipőknél csupán design változik az aktuális trendhez, de kivitelezése, minősége, kényelme általában nem. Persze tisztelet a kivételnek!

De vegyük is végig a fentiekben említett 5 tévhitet és Te is rá fogsz jönni, hogy ezek a jelzők mára már csak népi hiedelmek, mendemondák, ha megfelelő helyen és szakemberek segítségével keresed ezeket a termékeket.

  1. NEHÉZ: Valóban a legolcsóbb típusok még acél orrvédelemmel és acél átszúrásvédelemmel készülnek, ráadásul felsőrészük általában ledarált és összepréselt bőrdarabokból készülnek, így azok nehezek. Viszont szerencsére már nagyon sok típus kapható könnyített kompozit orrvédelemmel, kevlár átszúrásvédelemmel és microfiber felsőrésszel, így súlyuk a sportcipők súlyaival vetekszenek.

 

  1. KÉNYELMETLEN: A kényelem igazából szubjektív. Rengeteg védőcipő kapható manapság más és más anatómiai kialakítással. Érdemes időt szánni a védőcipő vásárlásakor és a saját lábunknak megfelelőt választani. Korábbi cikkünkben már elárultuk, hogy milyen fő szempontokat vegyél figyelembe védőcipő próbálásakor, hogy megtaláld számodra a legkényelmesebbet. Ha kíváncsi vagy, mi az a 6+1 tipp, amivel megtalálod álmaid védőcipőjét, olvasd el a következő cikkünket is. 👉 Hogyan próbálj munkavédelmi bakancsot?

 

  1. MEREV/HIDEG: A kevlár átszúrásvédelem az acélbetéttel ellentétben könnyű, hajlékony, és nem hűl át, mint a fém. Így azok a munkacipők amikbe már kevlár van, sokkal hajlékonyabbak. A portugál gyártmányú NoRisk illetve Lavoro védőcipőinkben ráadásul vastag parafa betét biztosítja pluszban a szigetelést, melynek még egy remek tulajdonsága, hogy felveszi a talp formáját viselés közben. Így a védőcipő egyre kényelmesebbé válik tulajdonosa számára.

 

  1. ORRBETÉT MINDIG NYOM: Léteznek rövidebb kaplik azoknak, akik sokat guggolnak, illetve szélesebb-keskenyebb kaplik a széles- illetve keskenylábúaknak. Jelenleg fellelhető acél, kompozit és alumínium orrbetét is, kérd az eladók segítségét, akik készséggel eligazítanak melyik termékben- milyen orrbetét van beépítve.

 

  1. CSÚNYA: A következő képek láttán azt hiszem ez a tévhit is megcáfolható. Gondolnátok hogy munkavédelmi cipők az alábbiak?

A nehéz, kényelmetlen munkavédelmi cipők/bakancsok kora tehát már lejárt, mint ahogy a korábban munkaruhaként viselt kék köpenyt is felváltották a rugalmas, kényelmes és strapabíró munkaruhák.

Ne a kényelmetlen munkavédelmi cipő vegye el a figyelmet a lényegről, a saját munkádról! Gyere be üzleteink valamelyikébe, és győződj meg Te magad arról, hogy a fentiekben felsorolt védőcipőhöz köthető kellemetlenségek valóban csak berögzült tévhitek.

 

 

Tóth- Balogh Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük