Friss hírek

Hogyan sprólj 2017 telén a védőfelszerelesek beszerezésén?

Hogyan sprólj 2017 telén a védőfelszerelesek beszerezésén?

Kezd jönni a hideg és csapadékos időjárás. Sokaknak ilyenkor ez sok fejtörést és bosszúságot  jelent, mit adjon az embereire.

Ha még nincs vagy nem vagy elégedett az eddigi munkaruha beszállítóddal, akkor ez a pár jó tanács sok gondot le vehet a válladról.

A következő pontokban leírom hogyan tudod hosszú távban  gazdaságosan és egyszerűen megoldani a munkaruha és munkavédelmi bakancs beszerzésed.

  1. Keresni kell egy több éve működő, megbízható munkaruha boltot amit könnyen meg tud közelíteni, könnyen parkolható és a legfontosabb, hogy legyen benne nagy választék.

Segítségünkre lehet a Google maps: /munkaruházati bolt-ra keresve/

https://www.google.hu/search?tbm=lcl&q=munkaruh%C3%A1zati+bolt&oq=munkaruh%C3%A1zati+bolt&gs_l=psy-ab.3..0l4.25978.28360.0.29708.13.13.0.0.0.0.128.1175.9j4.13.0….0…1.1.64.psy-ab..3.10.891…0i7i30k1j0i7i30i19k1.bmJr8uT307U#rlfi=hd:;si:;mv:!1m3!1d90409.01134076365!2d19.141583925683562!3d47.50113450580654!3m2!1i1500!2i805!4f13.1

Azért kell  bolttal rendelkező partnert keresni, mert nekik biztosan van folyamatos áruforgása, ami miatt vagy rögtön vagy rövid határidővel be tudja szerezni a számunkra szükséges termékeket.

Egyéb előnyök még: ha valami nem jó könnyen lehet cserélni /vagy helyben próbálható/, a bolti értékesítőknek sokkal nagyobb a terméktapasztalata és termékismerete mint csak a weben árulóknak, az első beszerzésnél sokkal könnyebb kiválasztani a termékeket amikor kezünkben fogjuk az adott termékeket. Ha valamivel valami baj van, az sokkal gyorsabban rugalmasabban lehet intézni személyesen, a boltokban nem fognak rossz minőséget tartani, mert azzal csak a gond van.

 

munkaruha bolt budapest zugló

munkaruha bolt Budapest zugló

  1. Nem csak úgy lehet kedvezményt kapni, ha egyben nagyot rendelsz.

Ha egy teljes új kinézetet és termékkört választunk ki és az egy nagyobb összegre természetesen az alap, hogy akkor mindenhol lehet kisebb nagyobb kedvezményre szert tenni, de ha valakinek még van jó ruhája, de többségnek már kijár pl: egy télikabát, vagy nem szeretnének egy nagyobb összeggel megterhelni a számlájukat, akkor meg lehet egyezni például egy éves elköltéssel és arra kérni kedvezményt. Ha pl. általában elköltenek 1 mFt-ot 1 évben ezekre a beszerzésekre, akkor a sok kicsi vásárlásra is meg lehet kapni ugyan ezt, csak egy szerződésben meg kell egyezni.

Nálunk a vedofelszerelesek.hu-nál van erre lehetőség és főleg azoknak a gyorsan fejlődő cégeknek nagy segítség, ahol folyamatosan bővül a létszám. Így arra az 1-2 új emberre is mindig kedvezményesen vásárolnak, illetve rögtön beillenek az új emberek is a csapatba.

  1.  Idei év nagy költségcsökkentő ötlete volt egy nagy állványozó cég tulajdonosától.

A probléma az volt, hogy rengeteg védőkesztyűt vásárolt az embereknek és napi szinten elszakad, elhagyták és ki tudja mi lett vele. Azt mondta, hogy már minden minőséget kipróbált és egyik se bírta. A Construma kiállításon első találkozásunkkor adtam neki egy jól bevált kesztyűt /WonderGrip Comfort/ és fogadtam vele, hogy ez minimum 1 hónapot bírni fog. Pár hónap után megjelent az úr a Hungária krt-i üzletünkben és nyertem a fogadáson, kibírta az 1 hónapot a kesztyű. Pár hónap múlva jött megint és panaszkodott, hogy sajnos gyorsan elfogyott ez a drágább kesztyű is. De mi lehet a gond?

Ezután jött az egyszerű de zseniális gondolat, hogy csak akkor cseréli a kesztyűt a dolgozónak, ha hozza az elhasználódottat. Ha nem tudott mit felmutatni a dolgozó, azt levonta a fizetésből. Egy évvel korábban beszerzett kesztyűk is előkerültek hirtelen. Ez nem csak azt jelenti, hogy “nála maradt” alap feltevés, de ha valami korlátlanul és ellenőrizetlenül jár, arra nem fog vigyázni a dolgozó. Ez például egy borzasztóan egyszerűen bevezethető csere-árukiadás és itt csak egy 1500Ft-os kesztyűről beszéltünk, de mi lehet a több 10eFt-os fúrószárakkal, csiszolópapírokkal, kenőspray-kel..

mechanix védőkesztyű

mechanix védőkesztyű

  1.  Hogyan kaphat a dolgozó közép vagy prémium minőségű védőbakancsot alsó kategóriás árból?

A mi vásárlóink a vedofelszerelesk.hu-nál, akik nagyon jó minőséget, extra komfortot keresnek és amiben meg is tudnakjelenni, azok vagy túl vannak már az 5-10eFt-os próbálkozáson és megunták félévente cserélni, vagy belátták, hogy napi 10-12 órát heti 5-7 munkanapban nem mindegy hogy miben töltik el. Ezeknek a jelentős része az a vásárló aki megkapta az 5-10eFt-os kényelmetlenebb cipőt és nem tud benne ledolgozni egy teljes napot ezért vesz saját pénzből egy kényelmesebbet. Szeretném itt kiemelni, hogy nincs semmi minőségi baj az 5-10eFt-os munkavédelmi cipőkkel sem, mert azok között is van sok ami borzasztóan sokat bír és több évig ütik vágják /csak nehéz, télen belefagynak, nem hajlik/, de…

rengetek céges pénz elköltődik olyan lábbelikre így, amik utána nem lesznek használva és utána még a dolgozó is költhet saját kontóra. Az egyik megoldás a 2. pontban említett kedvezmény aminél már egy középkategóriás, könnyű – hajlékony kevláros munkavédelmi bakancs ára kedvezménnyel már közelít egy olcsóbb acélbetétes társához.

A második alternatíva költséghatékonyabb, kevését etikus, de célratörő megoldás, ha kapnak egy keretösszeget a dolgozók és ha jobbat szeretnének akkor ráfizetnek.  Van olyan megállapodásunk egy nagy kivitelező céggel aki nettó 15eFt-ot ad az építésvezetőnek védőbakancsra és ha több az összeg akkor a fizetésből levonják. Így mindenki jól jár, a dolgozó abban tölti el a napját amiben kényelmesen érzi magát, így akár többet is tud dolgozni, hatékonyabban A cég nem növelte meg a kiadását, akár több költséghez is juthat ingyen és hosszú távban is spórol, mert a jobb minőséget ritkábban kell cserélni, ezért hosszú távban csökkenni fognak az ilyen jellegű kiadásai. /a számlán rá szoktunk írni nevet és így pontosan lehet vezetni, ki, mikor, mit kapott/

Ezt a megoldást lehet éves munkaruha költség/dolgozóra is bővíteni. Pl.: 60eFt-ot kap minden munkatárs egy évebn és arra költi amire szüksége van. Meg lehet szabni, hogy milyen típust,színt kaphat, csak a dolgozó mondja meg hogy most nem 1 hanem 3 nadrág kell és 2 póló meg egy télikabát,de a cipő jó még az nem kell. Következő évben ha pólóból kell még akkor abból vesz többet és már kitaposott cipőt frissíti… Ha nincs nagy fluktuáció akkor ezek az egyszerűen papírozható hosszútávú megegyezések önműködőek is lehetnek a beszerzés oldalról és nem kell árajánlatokkal, mászkálással bajlódni, mindenki a legfontosabbal tud foglalkozni, a termeléssel. A dolgozók maguktól beszerzik határokon belül a védőfelszereléseket.

Akik nálunk elkezdték ezt az un. “Munkaruha kiírás” programot annak pár év után a munkaruha költségek átfordulnak kafetéria szolgáltatássá. Mivel a egy jó minőségű munkavédelmi bakancs vagy munkaruha kibír legalább 1,5-3 évet. Így egy idő után nincs szükségük újra, mert jó még a tavaly vásárolt ezért vesz magának egy utcai nadrágot, egy munkavédelmi napszemüveget stb.

 

munkavedelmi cipo

munkavedelmi cipo

  1.   Ha valami jó, akkor jó!

Ha nem szereted bonyolítani a dolgot a beszerzésnél, “mindenki ugyan azt kapja elv” van, akkor az szokott sokat segíteni a viselés kényelmén, ha mindenki felpróbál mindent. Sajnos rengeteg pacuha, XL-es kabát van az M-es emberen dolgozókat látni, ha az még egy jó minőség is akkor is trehányan néz ki és nem mellesleg balesetveszélyes is. Amit felpróbált a dolgozó és azt mondja “EZ JÓ” akkor nincs vita később, hogy amit kapott az nem jó. Amiben jól érzi magát az ember, mert jól áll rajta a kiválasztott munkaruha arra már jobban is fog vigyázni. Ami nem jó, azt megoldja hogy kiszakadjon holnap.

Nálunk erre két megoldás is van. Letét ellenében odaadjuk a méretsorokat amiből szeretnéd /lehet akár több típus is/ vagy ha nagyobb a volumen akkor ki is tudunk menni a telephelyedre és felpróbáltatjuk  a dolgozókkal. Így nem esik ki senki a munkából hosszú ideig. Ha kocsival mozognak a brigádok, akkor megoldás lehet az is, hogy leadnak előre egy dolgozói listát és bejönnek ahogy tudnak. Mondják a cégnevet, tudjuk, hogy mit kell felpróbáltatni, fölírjuk és kész is.

munkavédelmi bakancs

munkavédelmi bakancs

  1.   A legegyszerűbb költségcsökkentés ha több pénz keresünk így a teljes forgalomhoz képes kevesebb lesz a költség:)

Sajnos a vállalkozó élet ugye nem ilyen egyszerű, de ha több jó munka esik be “ingyen” az soha nem rossz. De hogyan is tudunk mi pénz keresni neked egy szép munkaruhával?

Tavalyi évben elkezdtük a Hungária krt-i üzletünk műhelyében saját magunk is logózni a munkaruhákat. Ennek az volt a célja, hogy az 1-2 darabos utólagos rendeléseket is gyorsan, rugalmasan meg tudjuk oldani. Ennek a költsége előre-hátra egy színnel nettó 500 Ft, ami még egy olcsóbb terméket is feldob, illetve teljesen más a megítélése egy egységes csapatnak, mint amikor trehányan néz ki a társaság. Már több cégünk is jelezte, hogy sorra kapják az új munkákat azzal, hogy egységesen, céglogózva megjelennek a munkaterületen és annyira megbízható hatást keltenek vele, hogy helyben fölkérik őket más munkákra is. 5-10 fős cégnél 5000-20000 Ft plusz költség egy közvetlen reklámhordozóra megéri-e? Nanááá, ki ne hagyd!!!

Melyik cég munkatársai tűnnek megbízhatóbbnak?

jómunkásember-képek

jómunkásember-képek

 

 

+ sok grátisz jótanács:  érdemes rákérdezni egy termék vásárlása előtt a reklamációs gyakoriságra, figyelni hány varrással van összerakva az adott nadrág, bakancs és a legfontosabb hogy olyan terméket válasszunk ami az adott elvárásoknak és kitett munkaviszonyoknak várhatóan meg fog felelni. Legyünk nyitottak a bolti eladók tanácsira /ha van persze, de ki is lehet kérni/, mert nagyon gyorsan fejlődnek a munkaruha alapanyagok,  a szabások, varrásminőségek is.

Tapasztalataink,  egy vékonyabb /245 g/m2/ kevertszálas nadrág 3-4 x is tartósabb lehet mint egy 100% pamut /260g/m2/ és kényelmes a viseletük, de csak 20-30%.al drágább. /+nem fakul, +nem gyűrődik, +gyorsan szárad, +sokkal több zseb van rajta/ Egy cipőn minél kevesebb a varrás annál kisebb a hibalehetőség. Ha egy bakancs nem hajlik, akkor nehez is fog a munkában=el fog törni a talpa. Ha valami nem vízálló és szélálló akkor abban fázni fogsz, ha az egy télikabát. /a szél kifújja a meleget, bármennyire is béléses egy kabát/

Amennyiben elnyerte valamelyik pont a tetszését és szeretne velünk tőlünk ajánlatot kérni, akkor keresse értékesítő kollégánkat:

Horváth Tibor
Key Account Manager
Mobil: +36302244108
e-mail: tibor@vedofelszerelesek.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük