//Munkaruha

Munkaruha

Milyen munkaruhát válasszak a magamnak vagy a cégemnek?

Munkaruha, munkaruházat alatt olyan ruházatot értünk, ami megvédi a dolgozót a munkája által bekövetkezett szennyeződésektől, külső behatásoktól. Általában pamutból vagy pamut és kevertszál kombinációjából készítik. Bizonyos munkakörök, folyamatok speciális munkaruhát igényelnek, melyek megvédik a benne dolgozót pl. a hegesztés, a favágás, a vegyszerekkel való érintkezés közben bekövetkező behatásoktól.

Cégarculat:

Ha egységes cégarculattal rendelkezel, az i-re a munkaruha teheti fel a pontot. Bizonyos munkaruha családok segítségével már komplett téli-nyári ruházat kialakítható kezdve a pólónál a télikabátig. Fontos, hogy a ruhák színe össze legyen hangolva a logóban található színekkel. Sokszor előfordul, hogy kisebb cégek esetében a folyamat fordítva történik és a ruha színéhez lesz a feliratok színvilága hozzáigazítva.

Talán azt mondanunk sem kell, mennyivel professzionálisabbnak és komolyabbnak tűnik egy vállalkozás, ha az alkalmazottak egységes öltözékben jellenek meg akár egy építkezésen, akár a cég saját telephelyén.

Szín és anyag:

A munkaruha választás előtt érdemes végiggondolni, hogy milyen tevékenységeket fogunk benne végezni. Olajos, piszkos munkákhoz inkább sötétebb árnyalatú ruhát érdemes választani. A világosabb, fehér színű ruhát festőknek, asztalosoknak javasoljuk, mert ezeken a színeken a kevésbé látszik meg a festék, a faforgács. Út mellett végzett munkához mindenképpen szükséges hogy a munkaruházat jelzőszínű legyen, így biztosítva a jól láthatóságot.

Mi a különbség a 100% pamut és a kevertszálas (pamut/poliészter) munkaruha között?

A 100%-os pamutból keszült munkaruha az igazi klasszikus. Nagyon kényelmes, bőrbarát és jól szellőzik a legnagyobb nyári melegben is. Hátránya lehet, hogy bizonyos anyagok ha nincsenek a ruha varrása előtt hőkezelve, összemehetnek és veszíthetnek színükből. Ezért nagyon fontos, hogy vásárlás előtt mindig tájékozódj a termék szín és formatartásáról. Az általunk forgalmazott munkaruhák ezeknek a tulajdonságoknak mind megfelelnek, így nyugodan választhatod őket.

A kevertszálas munkaruhánál a pamut és a poliészter aránya típusonként, gyártónként, modellenként eltérhet. Ezeknél a ruháknál a pamut adja a ruha komfortérzetét, jó szellőzését, a műszál pedig a termék élettartamát, kopásállóságát, mosási tulajdonságait javítja. Ha már poliészter, isstt nem arra a 80-as években hordott 100% nylon ingre kell gondolni, ami megkeserítette az emerek életét. Az új szövési technológiáknak köszönhetően maga műszál alig érintkezik a bőr felszínével, mivel az az anyag külső részén található meg. Így a test felől a pamutosabb, kényelmet adó pamut szövés helyezkedik el.

szerző |2010-05-02T17:34:52+00:00május 2nd, 2010|Blog|0 hozzászólás

A cikk írójáról:

Hagyj üzenetet