//Melyik védőcipőt válasszam?

Melyik védőcipőt válasszam?

Állandóan felmerülő kérdés a boltban és itt a weboldalon is, hogy mi a különbség az S1P és az S3 minősítésű védőcipők, bakancsok között. Ebben szeretnénk egy kis segítséget adni.

Két kritérimmal mind a kettő rendelkezik: a talp és orrvédelemmel. De ez ma már nem feltétlenül jelent acélbetétet. Az ujabb típusú cipőkben már nem acél, hanem aluminium, kevlar vagy kompozit betét van. Ezek védelem szempontjából akár még hatékonyabbak is lehetnek a régebbi típusú acélnál ugyanis könnyebbek, jobban hajlanak ezáltal kényelmesebbek, de a talp teljes felületét képesek védeni az acélbetét 70%-os védelmével szemben.

De miben különböznek?

Az S3-as típusnál a cipő felsőrésze vízlepergető réteggel is renelkezik, ezért szélsőségesebb időjárási követelményeknek jobban megfelel. Ezek a védőcipők általában összefüggő bőrréteggel rendelkeznek textil betétek, dísztő, szellőző lyukak nélkül, mivel ezek miatt elveszítené a vízlepergető képességét. Ezeket a termékeket általában őszi, téli időszakra, építőipari, kertészeti munkák esetében javasoljuk. De hiába a vízlepergető réteg, ezek a cipők nem vízállóak, tehát nem csodaszerek. Ha állandó vízben szeretnél bennük állni, válassz inkább egy erre megfelelőbb terméket, egy gumicsízmát.

HILARY

Az S1P-s típusok jellemzően velúr bőrből, textil betétekkel és/vagy szellőző nyílásokkal készülnek. Ezek általában tavaszi-nyári modellek, melyeknél fontos, hogy a láb szellőzőzését biztosítsák. Hőség esetén egy ilyen cipő viselése sokkal kellemesebb, mint egy teljesen zárt védőcipőjé, melybe belefülled, belemelegedik az ember lába. Különböző speciális készítményekkel ezek is vízlepergetővé tehetőek, azonban ezzel a tulajdonsággal alapból nem rendelkeznek (kivéve ha lyukacsos a felsőrészük, mert akkor nincs mit tenni, csak szezonálisan használhatóak).

NEW VIPER

Melyik típust válasszam?

Nagyon fontos, hogy a munkánkhoz megfelelő típust válasszuk, mert egy helytelen választás esetén megrövidülhet a a cipő élettartama. Olajos, építőipari, kertészeti, autómosóban dolgozók számára az S3-as típus a megfelelő választás, mivel a vízlepergető réteg miatt a cipő felületét könnyebben meg tudják tisztítani az munka közben rákerült szennyeződésektől. Az S1P-s védőcipők tökéletesek lehetnek logisztikai központokba, raktározási, szállítási, sofőri munkákhoz. De ha továbbra is tanácstalan vagy nyugodtan kérj segítséget tőlünk, segítünk a választásban!

Mit tehetek, hogy tovább használhassam a megvásárolt cipőt?

A cipő gondos ápolásával minden cipő élettartama meghosszabbítható. Általános tanács, hogy a cipők meghálálják, ha időről időre a felsőrészüket megtisztítják és táplálják, átkezelik. Ne csodálkozzunk, hogy szétreped a bőr, ha 2 centis betonréteg fedi, marja. Ez a bőr típusától függően történhet méhviasszal, cipőápolóval vagy a velúr bőrhöz használható, vízlepergető tulajdonságokat adó sprayket.

Másik fontos szempont, hogy nem tesz jót egy cipőnek sem, ha napi 12-14 órában a 7 minden napján az év 365 napján ugyanazt az egy párt használják. Szerencsés esetben mindenkinek legalább 2 cipőt kellene váltogatnia, hogy egy napi munka után ne csak te, hanem a cipőd is pihenhessen egy kicsit.

szerző |2010-01-12T20:31:58+00:00január 12th, 2010|Blog|0 hozzászólás

A cikk írójáról:

Hagyj üzenetet