//Jó tipp a téli kabát vásárláshoz

Jó tipp a téli kabát vásárláshoz

Mára virradóan meg is jött hipp-hopp a rossz idő.

Mindenki kezdi elővenni a tél végén elpakolt meleg vagy “melegnek” gondolt kabátot és elgondolkozik, hogy jó lesz ez e még az idén vagy vadászatra kell indulni…

 

Egy jó tanácsot szeretnék csak mindenkinek adni, mielőtt elindul a téli vagy tavaszi kabát vásárlásra:

Az első és legfontosabb tény az, hogy egy kabát attól meleg, ha a meleget jól tartja, ezt egy kabát akkor tudja, ha szélálló!

 

Ezt nagyon egyszerű leellenőrizni. A szép, új felakasztott kabátnak az ujját a fogason megfogjuk és szájjal belefújunk. Ha át tudod fújni, akkor se nem vízálló, se nem szélálló. Ez egy elég viccesen kinéző dolog tud lenni a plázában, de az már nem olyan vicces amikor befagy a …. a megállóban és kifizettél egy valag pénzt egy rossz kabátért.:)

 

Tavaly a feleségemmel elindultunk téli kabátot vásárolni, és megdöbbentő volt a számomra, hogy nagyon nagy márkák mennyire rossz, gyenge anyagokkal dolgoznak, horror összegekért. Kb. a kabátok 70%-át ki tudtam szórni ezzel a teszttel. Ajánlom mindenkinek!!!

Grátisz tanács: Ha szereted a sportosabb fazonokat, akkor jó dolog  a szél és vízállóság ha hideg van, de komolyabb mozgásnál (pl. síelés), vagy a kocsiban, buszon, a víz (pára formájában) ugye ki se tud menni, ha be nem mehet. Ezért fejlesztették ki a softshell, vagy Gore-Tex anyagokat, amik páraáteresztő tulajdonságúak is. A Gore-Tex anyag sajnos egy elég drága alapanyag, de a softshell kabátok bárki számára elérhetőek. Léteznek vékonyabb, őszi és vastagabb, téli kivitelek is. Tavaly ősz óta már nagyon csinos női fazonokat is kínálunk! Érdemes szétnézni a télikabátok között is! 🙂

Üdvözlettel: Kovács Máté

szerző |2012-09-13T17:04:03+00:00szeptember 13th, 2012|Blog|0 hozzászólás

A cikk írójáról:

Hagyj üzenetet