Friss hírek

Csak a kezemet figyeljétek! ?

Nem túlzás, ha azt mondjuk, minden munkához megvan a hozzáillő VÉDŐKESZTYŰ. ?

Fontos eszközök fizikai vagy kémiai behatások ellen, hisz egy ma megsérült kéz a holnap munkájának rovására is mehet.

Főként pamut alapú, bőr, illetve ezek kombinációjával találkozhatunk.

A textil alapanyagot a tapadás érdekében és kopás ellen háromféle anyaggal láthatják el:

LATEX, ami lehet egy sima réteg (száraz munkákhoz), vagy habosított (nedves munkákhoz). Sajnos előfordulhat allergiás bőrreakció ezzel az anyaggal szemben, de semmi pánik, a további két megoldás nem tartalmaz latexet:

POLIUTERÁN, ami száraz és olajos körülmények közt nyújt megfelelő tapadást.

NITRIL, ami a SZÁRAZ illetve OLAJOS munkáknál jelent nagy segítséget, mivel ez a réteg SZÚRÁS- és VÁGÁSBIZTOSSÁ teszi, emellett a minket ért rezgéseket is tompítja. Ebből is létezik HABOSÍTOTT verzió, ami kimondottan a NEDVES KÖRÜLMÉNYEKre specializálódott. A szintetikus kesztyűk közül a nitrittel bevontak tulajdonságai hasonlítanak leginkább a természetes bőr kesztyűkéhez.

Léteznek egy anyagból öntött kesztyűk is, mint például az általános, egyszer használatos gumikesztyűk, de sajnos szinte azonnal beleizzadhat kézfejünk.

Lényegében az elvégzendő munka és annak körülménye szabja meg, hogy egyszerű rakodókesztyűre, szúrás- és vágásbiztos, hőálló vagy esetleg precíziós eszközre van szükségünk.

Azok kedvéért, akik beleásnák magukat, mellékeltünk pár táblázatot, amiben a közkedvelt bőr védőkesztyűk előnyeit is megtaláljátok. 🙂

Letölthető PDF formátumú dokumentum, mely kinyomtatva a méretválasztást is megkönnyíti!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük